- Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
- Veřejné stravování
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 2.6 |
Cukr průměr | 5 |
Sádlo vepřové škvařené | 14 |
Cibule | 17 |
Zelí bílé kysané | 80 |
Mouka pšeničná hladká | 2 |
Mouka pšeničná hrubá | 60 |
Vejce celá průměr | 4 |
Brambory vařené | 20 |
Brambory zimní | 160 |
Dochucovadla:
sůl
Energetická hodnota celkem: 2236 kJ
Bílkoviny (g): 12,
Tuky (g): 15,
Sacharidy (g): 87,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 12,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 3
Postup přípravy
Opláchnuté brambory nastrouháme na jemném struhadle, necháme ustát a vodu scedíme. Vařené oloupané brambory nastrouháme a přidáme k syrovým bramborám. Do směsi dáme vejce, sůl, prosátou hrubou mouku a dobře promícháme. Z těsta vykrajujeme polévkovou lžící noky, zavařujeme je do vařící osolené vody a zvolna vaříme asi 10-12 minut doměkka. Kysané zelí zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Měkké zelí zahustíme cibulí osmaženou na části tuku a zaprášenou prosátou hladkou moukou, podusíme a dochutíme cukrem. Vařené chlupaté knedlíky promícháme s upraveným zelím a při podávání přelijeme rozehřátým tukem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.